ΝΕΑ του CLUSTER

29.06.20

Πραγματοποιήθηκε η 1η ιδρυτική καταστατική συνεδρίαση των εταίρων-μελών του Cluster και η συγκρότηση σε σώμα του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου που απαρτίζεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ της PELOPAC Πρόεδρο, Χρήστο ΒΟΓΙΑΝΝΟΥ της PROVIL Αντιπρόεδρο, Αλέξανδρο ΜΕΝΕΧΟΠΟΥΛΟ της DRYFO-Αφοί Μενεξόπουλοι Διαχειριστή, Αντώνη ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ της Φάρμας Βεζύρογλου Μέλος και Δημήτρη ΣΤΡΑΤΑΚΗ της UNISMACK Μέλος.

04.0.21

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Εταίρων-Μετόχων του Cluster. Εγκρίθηκαν η είσοδος 3 νέων μελών (ΚΟΝΒΑ, ΖΑΝΑΕ, Φάρμα ΚΟΥΚΑΚΗ), το στρατηγικό σχέδιο και το σχέδιο δράσης για το 1ο εξάμηνο 2021.

06.02.21

Άρθρο στην εφημερίδα VORIA: Τι θέλει να πετύχει το Cluster του ΣΕΒΕ https://www.voria.gr/article/me-allages-stin-archiki-sinthesi-ton-eteron-xekina-ti-deftera-to-cluster-tou-seve

22.02.21

Συνέντευξη του Προέδρου του Cluster στην εφημερίδα VORIA: Το Cluster της αγροδιατροφής θα κριθεί από την υπεραξία των μελών του https://www.voria.gr/article/konstantinidisto-cluster-agrodiatrofis-tha-krithi-apo-tin-iperaxia-ton-melon-tou

18.02.21

Στα πλαίσια της ανοιχτής διαδικτυακής συνάντησης του ΔΣ παρουσία όλων των εταίρων-μελών παρουσιάστηκε το μέλος του cluster ΕΚΕΤΑ/ΙΝΕΒ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών) σχετικά με τις ερευνητικές κι εργαστηριακές του δυνατότητες, την παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, τις διακρατικές συνεργασίας στον χώρο του R&D και τον σχεδιασμό και υλοποίηση ερευνητικών έργων.

https://www.inab.certh.gr/

05.03.21

Στα πλαίσια της ανοιχτής διαδικτυακής συνάντησης του ΔΣ παρουσία όλων των εταίρων-μελών παρουσιάστηκε το μέλος του cluster VELTIA (πρώην AGROLAB) σχετικά με τις δυνατότητες για παροχή υπηρεσιών, απλών ή σύνθετων και εξειδικευμένων, εργαστηριακών ελέγχων στον τομέα της αγροδιατροφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω των συνεργασιών της.

21.04.21

Στα πλαίσια της ανοιχτής διαδικτυακής συνάντησης του ΔΣ παρουσία όλων των εταίρων-μελών παρουσιάστηκε το μέλος του cluster Αμερικανική Γεωργική Σχολή κι ειδικότερα το Perrotis College σχετικά με τις ερευνητικές δραστηριότητες και τις δυνατότητες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της αγροδιατροφής.

https://www.afs.edu.gr/      https://www.perrotiscollege.edu.gr/

19.05.21

Σε συνεργασία με την Επιτροπή Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ΣΕΒΕ, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Επιχειρήσεων» από το Δημήτρη Λακασά, Founder Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΣΕΒΕ, CEO Olympia Electronics ΑΕ και τον Παναγιώτη Κετικίδη Πρόεδρο Επιτροπής Ψηφιακού Μετασχηματισμού ΣΕΒΕ, Αντιπρόεδρο City College University of York Campus.

https://www.olympia-electronics.com/el     https://york.citycollege.eu/frontend/index.php?chlang=GR_EN

16.06.21

Σε συνεργασία με την Dr Μάχη Συμεωνίδου, Διευθύντρια και Co-founder AgroApps & Partner DRAXIS Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα “Νέες Τεχνολογίες και Νέες Τάσεις στη Γεωργία και το Περιβάλλον“.

https://draxis.gr/    https://agroapps.gr/en/home/

14.07.21

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Porto Palace συνάντηση των Εταίρων με θέμα «Προετοιμασία Ερευνητικών Έργων» με την συμμετοχή περίπου 50 ατόμων, διοικητικών στελεχών και υπευθύνων R&D, όπου συζητήθηκε η πρόοδος των έργων ενώ συμφωνήθηκαν τα έργα με τα οποία θα συμμετάσχει η κάθε εταιρεία-μέλος στα πλαίσια του Χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έργο (ΚΜΡ1-0040602 ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

19.10.21

Έναρξη Συνεργασίας με το Nagrifood (Agrifood Cluster of Navara, Spain https://nagrifoodcluster.com/).

Προβλέπεται η πραγματοποίηση μιας από κοινού διαδικτυακής ενημερωτικής συνάντησης (Ιαν’22-  Φεβ’22) με τη συμμετοχή/ παρουσίαση των εταιρειών-μελών των δύο cluster. Θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα εμπορικών συνεργασιών.

Ο κατάλογος των εταιρειών-μελών του Nagrifood βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://nagrifoodcluster.com/partners/?lang=en

02.11.21

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Porto Palace η 1η συνάντηση Round Table του AgroTech Export Cluster με θέμα «ERP – Από τη διαδικασία επιλογής έως την υλοποίηση και λειτουργία: Απόψεις/ Προβληματισμοί/ Προσωπικές Εμπειρίες» όπου 40 περίπου διοικητικά στελέχη και υπεύθυνοι μηχανοργάνωσης αντάλλαξαν απόψεις και προσωπικές εμπειρίες σε μια γόνιμη συζήτηση.